They used to say the world was flat, But how wrong was that now?

Var till killossery idag(igen) denna gång lämna Zelda som är där på utbildning iprincip. Ciaran som har stället med sin familj typ? rider 4* fälttävlan bla. Ska vara med på Kruisita i tyskland nu senare i sommar tror ja det va. Kruisita är en jätte söt liten häst som är sockersöt verkligen! Hur som helst stannade där ett tag för lite te & fika m.m va jätte trevlig! Sen har dagen rullat på, just nu känns det skumt att det lixom bara är imorgon(tisdag) kvar som ja är här innan sverige trippen, för åker med tåget 07.55 på morgonen... haha så sista dagen jag kör barnen till skolan & hämtar Pip :) Skönt på ett sätt men ändå. Hihi nu taggar jag SVERIGE!

Just nu ska jag bah mejla över några bilder till Ciaran sen försöka sova! Btw, älskar hans mejladress... HAHA typ dog lite lätt när jag fick deen för haha hans namn va inte riktigt vad man väntat sig? xD

Kruisita & Ciaran i Tatts :)



And it will be just like you were never gone
If you ever come back, if you ever come back now

I'm standing for everything we have

This is why we do it
This is worth the pain
This is why we bow down
And get back up again
This is where the heart lies
This is from above

Love is this, this is love

Love is why we do it
Love is worth the pain
Love is why we fall down
And get back up again
Love is where the heart lies
Love is from above

Love is this, this is love

They all think I’m crazy but to me it’s perfect sense

Rolig dag som började toppen sen gick det utför! Dressyren gick bra! Ingen jätte känsla och han har gått bättre men skötte sig, inga hyss eller taktande i skritten... osv. och vi ledde efter dressyren. Fick 31poäng(vet inte riktigt hur dom räknar ut de men aja) Sen vare hoppning. Kändes bra, dock kom vi för nära ena hindret, vissligen mitt fel men tyckte han kunnat lyfta på fötterna. Hur som helst fick vi då 4 poäng och åkte ner till en andra plats. (35 poäng, tvåan 34poäng (felfri i hoppningen) Sen XC, jag satsade verkligen! Jag red som fan xD haha men det var en hyfast svår bana, i maxi klassen var 3 felfria... i våran klass var väll ca hälften felfria/bara 1 stopp resten mer eller eliminerade vilket i detta fall jag vart.

Han kändes seg, gick inte helt frammåt men dom 6 första gick bra, sen kom banken(kan ju säga att han har hoppat alla dessa typer av hinder tidigare, han har ju fan tävlat 2* fälttävlan!!) men han ville inte. Fick över han och näst kommande hinder rullade på, dock fortfarande inte riktigt frammåt. Sen kom nästa stopp och sen rullade det på igen bra språng men sen vart det stopp på andra vattnet åh då vare bah sluta. Typsikt, det va bara genom vattnet, ett litet hinder & sen sista... Hade ju velat gå i mål!!!

Efter ritten va jag väldigt besviken på mig själv, mest tror ja för att jag låg så bra(+ att hon som gick om mig i hoppningen oxå vart eliminerad före mig så jag ledde när jag gick ut....) Men nu så här efter är jag nöjd. Hans historia är ändå att han slutade hoppa så...

Tyvärr inga bilder men kan säga att vi va snygga i våran fälttävlans outfit som gick lite överstyr där ( grön/vit hjälm överdrag, grön tröjja, mörkgrön väst, mörkgrönt schabrak, vita ridbyxor, gröntejp på skydden(ifall dom skulle gå upp))

You´re better than all the rest

Tralalaaa, tog en ordentlig sovmorgon i dag! Välbehövligt måste jag säga. Hur som helst snart ner åh käka frukost och sen rida & fixa inför morgondagens fälttävlan.

Är väldigt taggad, men undrar om jag är mer taggad på att efter det kan jag packa ner mina ridstövlar i resväskan xD Haha. Efter det behöver jag inte just dom nå mera här utan kan rida i dom ja fått låna av susanna efter som dragkedjorna på mina är väldigt opålitliga förtillfället...

Hur som helst snart är det hem till sverige som gäller!!! :D Men nu måste jag gå ner åh äta fruskost innan jag svälter ihjäl!


Ska jag tilllägga att jag hoppa i dressyrsadeln?

Taggggggggggggggg

Well klockan är över 12 = fredag = 5 dagar kvar tills jag åker till sverige!
Behöver jag säga annat än att jag längtar?!
Det är sjukt hur mkt man kan längta till något! Haha, väskan är redan full proppat av kläder & skor. Sen ska ridstövlarna med oxå! haha good luck Sandra säger jag bah! Men kan inte packa ner dom förens söndag kväll för ska ju tävla söndag så.

Tror denna helg kommer gå riktigt fort & sen äre bara måndag & tisdag sen onsdag morgon blire tåget till Dublin där ifrån taxi ut till flyget. Självklart betalar inte jag resan in till flyplatsen, hehe :)

Åhh nu kan jag verkligen inte sova! haha suttit och försökt packat den där väskan. Insåg dock att ja shoppat på tok för mkt kläder! Så problemet är ju att jag vill ha med mig alla nya snygga kläder hem! Haha xD Dessutom vet jag inte vad jag har för kläder hemma för jag minns helt enkelt inte xD haha. Så fail... men iallafall måste få med mig så mkt som möjligt av kläderna!


Nu dock försöka sova igen! haha x)  fast jag är hyyyyper... men måste sova! barnen ska på skola i morrrrrron... Bläää jag vill ha sovmorgon! Vf har barnen ingen sovmorgon nån dag i veckan?!

Sol, regn, sol, regn, sol, regn

Så kan vädret beskivas här på Irland.. FAN vad less jag är på det! För så fort solen kommer fram blir stekande hett! Sen blire moln & regn och då blire iskallt. Sen slåre om var 5 minut! Det är omöjligt att klä sig, speciellt när man sitter åh rider. Åhhh SÅ irritrande för då får det häldre ösregna eller stekande sol hela dagen. Finns inget värre än växlande väder!

Dagarna rullar på, rider 2 hästar per dag, gymmar, passar barn, kör barn hit & dit och så vidare!


2 bilder på Fly från igår. Filmade själv med mobilen som låg på en sockerbit x) haha i brist på annat! Nyttigt att se sig själv rida på film och just för tillfället är jag väldigt lost utan speglar eller nån på marken :(
Men efter som min mobil & data väääägrar sammarbeta med mig fick ja inte in så mkt av filmerna till datan. Men när ja fixat de ska ja slänga ihop nån film! :))

Förövrigt red jag fly i dag, slänge upp stigbyglarna och satt ner. Tvingade mig själv att sitta ner! Hahaa, jag är för lat nu mera... och fy vad det kändes i magen!
Men kan ju säga att jag längtar till min dressyrsadel... Åhh vad skönt och sitta i en bra ordentlig sadel som ligger ordentligt på hästen och är utprovad och ligger i balans!
Här ligger väll sadlarna lite som dom gör, men jag försöker göra det bästa med paddar osv men... Skulle önska nå nya sadlar men tyvärr är det ju inte mitt beslut :(


OM 1 VECKA LIGGER JAG I MIN EGNA SÄNG!!
haha va bah tvungen för det känns så nära nu!! :D:D Har varit 105 dagar på Irland i dag, ska bli skönt att få komma till sverige ett tag! :)

Water, sun and som jumping

Jag & Susanna hoppade lite i dag. Gick het ok, Charlie har svårt för att hoppa studs men kämpar på. Även om han är lätt på hinder så är han väldigt svår, haha makes no sense men det är faktiskt så. Iallafall vi kämpar på.
Kan säga att efter torsdagens försök till dressyrpass så gick han jätte bra idag! Idag ville jag inte skjuta honom!

Hur som helst är jag jätte taggad för the one day event ! :) Kommer nog bli riktigt skojj!

Barnens kusiner kom hit i dag, slutade med en jävla massa vatten ballonger! Sen som sagt drog jag och köpte fälttävlans hjälmen + outfiten med Alice :)

Covers

Tyler Ward – E.T. (Katy Perry Acoustic Cover)
Tyler Ward – Price Tag (Jessie J Acoustic Cover)
Tyler Ward – Firework (Katy Perry Acoustic Cover)

Vissa låtar gör sig bättre som covers...! Tycker jag iallafall :)

Priset för dressyklassen :)


Kom ju 3a förra helgen med Charlie i sista klassen för dagen ! :) Ledde när vi for med 71.76% och hade ett misstag. Vinnaren hade 75% & 2an 72%, lite surt men ändå nöjd!!

So far har jag 2 2nd platser, 2 3rd platser, 1 4drd plats, 2 5th platser, 1 6th plats, 2 clear round sen den där "vinsten" på hoppningen, dock e ja fundersam om de va bah clear round men det står ju 1a... dock världens fjuttigast rosett x) haha.

Sen har ja ju vunnit en choklad ask, en håltång, 1 påse hästgodis, 1 fodersäck, 1 "medalj" & nu vasen x)

Dock inför the One day event nu nästa söndag tror jag väll inte ja har någon större chans på rosett, min första fälttävlan för tusan! Jag blir glad bah jag tar mig runt banan!
Har iallafall köpt en fälttävlans hjälm, då den inte får ha skärmen.


Sen spårade det med färgerna... Aja en fälttävlans outfit!

2 videos från Tatts 2011

hittade dessa på nätet!



haha tror ja ser mig väldigt snabbt på vissa scener vid vattnet där, för ja har en lixom knallrosa jacka.... HAHA, På andra videon ser man hur det kan gå på de där läskiga hoppet.... HUJJA

Känner mig som en dränkt katt...

Drop everything now
Meet me in the pouring rain
Kiss me on the sidewalk
Take away the pain

Det lixom regnar ute & jag har nyss släppt ut hästarna. Tack åh lov för regnkläder men ändå, man blir ju lite blöt iallafall. Nu får det sluta regna!

jump jump

När jag ändå håller på...
Vem vill hoppa detta hinder?!


Man ser inte på bilderna hur jääävligt hindret är asså! Sen när man går mot det man ser inte marken på andra sidan!! Den är ju lixom världens backe då ner och sen en smal liten häck! Åh dessutom är ju detta hinder C i en kombination. Det är skrämmande!

How do you get up from an all time low

Dagen började ret åt helvete, inget funkade!! Seriöst men slutade lite bättre med en shopping& glass runda med Pip & Alice i Whitewater medans Tom va på Atletics :) 

Sen nu har ja tippat på v75, kan ju alltid hoppas jag vinner några miljoner. Det skulle ju som inte sitta helt fel!! Seriöst skulle ja vinna så där 47 miljoner eller va jackpoten nu va på så vet jag exat vad jag skulle göra!! Seriöst...

Det är bah 12 dagar kvar till BODEN!!Det går hyfast fort nu men ändå känns det så långt borta. Det är en hel skolvecka kvar lixom, suck! Vf ska barnen gå till slutet på Juni här?! Fast ioförsig så börjar dom i början på september nån gång.

Bjuder på en bild serie från en avfallning på Tatts! Har ju knappt visat bilderna från de + att jag har väääldig bildbrist då kameran för tillfället ligger åh samlar damm tyvärr...
Det är från CIC*** & andra vattnet, det skapade stora problem i denna klass på söndagen(den klassen hade båge hoppning & XC på söndagen) Och några fick sig en flygtur vid vattnet! Och några var väldigt nära!

Ska jag tilllägga att han tydligen fortfarande går med ett stortbandage runt skallen då hans ena öra iprincip hänge löst? Men han är ute och tävlar ändå!

Take a breath

Kom 3a i dressyen där, typiskt! Men har ändå ett pris att hämta ut, hehe ;) och en rosett och sen vill jag se protokollet!! Haha

Åh vad lugn denna dag var, red 2 hästar. Sen dirr när ja hämtat Pip från skolan kommer Susanna hem och hämtar honom för att sedan hämta Alice från skolan och ta dom till Morfar. Så hade bah Tom hemma och han hade inga läxor eller nå så goode chill!
Sen drog jag och gymmade när Tom på Atletics, han har tävling i helg. Dessutom i helg ska Susanna & Peter på Take That konsert, så ja har barnen från typ 2 på söndag till måndag ja eftermiddag. Haha får se om vi lever när dom kommer hem...

Promise this

Idag vart det vilo dag för alla hästar! Jag och Susanna drog in till Whitewater, köpte ett par skor (aa), fikade och hade trevligt. Sen for jag och hämtade Pip & hon på jobbet. Sen rullade dagen på och slutade med ett gympass :) var på tiden! Blev en till veckas uppehåll...

Annars lugn dag! Borde gått åh lagt mig för länge sedan för ska upp tidigt... som alla dagar! Jag vill ha seeemester! Inte för att ja tror att min semester i sverige kommer bli mkt av semester, eller ja hoppas att de inte kommer bli mkt av semester, haha x)

15 dagar kvar för kl är efter 12! :D Det går frammåt, snart mindre än 2 veckor! :D
Men just nu vill ja bara veta hur det gick i sista klassen, om jag vann, kom placerad eller inget alls :( SEEGT

Har för övrigt hittat en häst jag vill ha... (aa) Tack & godnatt!

Dag nr 2

Till och börja med kameran följde inte med i dag för det har ösregnat hela dagen! Fyfan...
Men morgonen pogram gick helt ok, 2 större missar & lite små missar men helt klart en förbättring från gårdagens och procenten vart 64, helt klart bättre än 57... Susanna och Fly fick 61 % i den klassen och jag hamnade någonstans i mitten, kanske lite längre bak i mitten.

Sedan vart den en lite vila, jag åt lite, pluggade nästa pogram jag inte kollat på men jag lär mig det bra och fixar Charlie. när jag kommer till framriningen och ser dom som rider på banan bah vad fan är detta för pogram dom rider?! Visade sig att vi lärt oss fel pogram!! Så vart kolla igenom på dom före en och sedan hade en pogramet där men va ju tvungen att rida fram oxå?! Tack åh lov var han rätt varm sedan föregående klass. Iallafall han va jätte fin! Och han skrittade i skritten(hur jag än gör annars taktar han iväg nått steg...) och nä han skötte sig exemplariskt!
Dock gjorde jag en miss, bröt av till trav en halv sekund vid A innan ja kom på att ja skulle galoppera ända upp till E! Men Susanna sa att hon såg inte ens de?
Från denna klass har jag inte fått se protokollet ännu och vet inte vad jag kom för vi var tvunga att åka. Men vet att jag fick 71.76% och ledde klassen när vi for där ifrån så kan ju hålla tummar & tår för att vi vinner, riiight? (aa)

Resultatet kommer upp på hemsidan nån dag här iallafall och rosett skickar dom ut(och protokollet) och kom jag i topp 3 får jag ett pris oxå så då får vi åka och hämta det i Naas. HOPPAS :)
Susanna & Bella fick i den klassen 64.12 % iallafall :)


Men måste ju säga att jag hade kunnat rida massa mera klasser! Jag gillar ändå såna här stora tävlingar (aa) Även om man blir lite nervös men det är ju så kul!! :D Mera sånna här tävlingar taaaaaaaaack!

Ev har vi en till planerad innan jag far hem. A one day event! Men vi får se ;)
Men nu måste jag sluta skriva så här långa inlägg... haha måste vara väldigt tråkigt att läsa...



En video jag hitta på Youtube från Ridning clubs festival 09. Men alla stallar och banor är på samma ställe och allt är typ desamma!

Stradbally hall estate

Ligger åh lyssnar på min spellista från 2010 & drömmer mig bort förtillfället. Drömmer mig bort till sommaren 2010 & Studenten osv. Är sååå avis på alla där hemma som får ta studenten & festa åh nej hade gjort mkt för att få vara hemma nu! Speciellt efter denna hemska dag!

HAHA, Ja tävlingen va riding Club festival i Stradbally, 795 ekipage anmälda för två dagar (ja de e i morgon oxå!) Alla rider inprincip 2-3 st sen behöver man inte anmäla sig till Clear round hoppning så lägg på lite folk där!
Kan ju säga dom har 9 dressyrbanor + framridningar(dock 3 banor delar på 1 framridning), 5 hoppbanor + framridningar, 5 showing banor + framridningar. Allt på ett ända stort gräsfält där även alla hästbussar, transporter & stallar m.m finns...kan medela att dom brukar ha en stor rock festival här oxå! haha

Jag & Alice sov där, för Charlie sover där(fast i natt sover han "själv") men vi hade trevligt(men hade fortfarande heldre vart i Boden!) Upp på morgonen åh fodra Charlie och sedan kl 9-10 va funktionär. Var väldigt intressant, sen vart de lite spännande då vi hade en som höll på att dö oxå... Han va nästa in men kände sig inte bra(hade hjärtproblem vad han visste om) så hoppade av sen kollapsa han av en hjärtattack! Ambulansen va ju precis brevid inrincip så det gick fort att få vård men dom höll på ca 20 min på att få han att andas, om int längre för det kändes som en EVIGHET! Vart inte bättre av att mitt i allt räddnings arbete börja det ösregna... HUJJA Men en annan ambulans kom och det såg fortfarande dåligt ut, verkligen dåligt! Men vad vi fick höra sedan så fick dom liv i han på sjukhuset iallafall men HUJJA!

Sen vare dags för mitt dressyrtest vilket gick rent åt helvete!! Spänd & lyssnade inte för 5 öre, hyfsat fin i framridningen men sen tappa man allt, han åh aldrig gått så dåligt! Och då har jag ändå ridit dressyprogram där hästen bockat omkring och allt möjligt! Men kan ju säga att vi inte kom sist iallafall... Tack åh lov.

Sen hoppningen vilket gick klart bättre! Väldigt nöjd och det var min första hopptävling på gräs. Min första dressytävling på gräs gjorde ja ju bort för 1 vecka sen eller nå. 80 cm clear round iallfall, kändes skönt! Avslutade sedan med att galoppera av han ordentligt på fältet(där allt annat fortfarande pågick men kan säga att det är ett rätt stort fält! xD)Förhoppningsvis är han lugn i morgon. Heldre får han va seg och "död" än som i dag för seriöst!

Nu ska ja nog sova dock... tävling imorgon. Nu tar vi med oss Fly & Bella dit som Susanna ska tävla. Peter tog ju med Storm i dag och dom skötte sig galant i hoppklassera dom va med i :)

MKt text men kan ju medela att kameran stanna hemma men tar nog med den en sväng i morgon!


HAHHA jag kollade nyss en sak på google, tydligen har filmen Lassie spelats in lite från Stadbally hall! x)

huset

Över fältet under Electic picnic(rock festivalen) Man ser inte riktigt allt för det fortsätter mkt mer åt höger och neåt ligger oxå mer för där är alla tillfälliga stallar, och man ser inte ens huset på bilden... så detta är inte allt...

NU Sovgott!!!

Busy days

Börjar väll med tävlingarna, hoppade clear round med Charlie och vann klassen. Sen på måndagen va tävlingen på gräs, vilket inte många visste så de va få med broddar så mjaa inte nöjd alls men det va halkigt men red ihop 67.5% och kom 6a. Det va många bra med och det var rätt jämt, 4an hade 68.3 vet jag iallafall så. På Tisdag kvällen vart det hämta mitt pris för dressyr ligan :) Kom 5a i den trots att ja missade 2 av 5 tävlingar i den



Annars har veckan rullat på, fullt upp minst sagt. En som är mer eller mindre ansvarig på Peters företag har sagt upp sig så slutade i veckan och han har haft fullt på jobbet hela dagarna vilket resulterade i att jag haft fullt upp. Men bara 20 dagar kvar till Boden nu! :D Fast jag ska ju tillbaka sen men ändå x)
Saknar jue mina vänner!

Men i kväll blire BBQ på skolan, mums :) Imorgon kommer dagen spenderas för att fixa hestarna. Blir Charlie & Storm som ska tävla imorgon, sen Charlie, Fly & Bella på Söndagen. Det är ju bah så där 700 starer i hopp, dressyr & showing... FUN!

Inte ett moln så långt som ögat kan nå

Dagen har spenderats ute i solskenet idag! Dock blir jag ju aldirg brun?! haha jag är nog den blekaste personen på hela Irland xD

Iallafall Elin kom förbi en sväng(gammal Aupair som e kvar på Irland och bor inne i Kildare) Satt ute med oss och sola lite, prata osv.
Sen vart det fara till The Curragh och se på Races :) FUUN sen Weeping Thaiger och käka Thai mat (aa) Götttt

Nu blire sova för ska upp i morgon då ja åh Peter ska åh Hoppa 80 bana , jag med Charlie och Peter med Storm :) Borta i Coilog :) Sen måndag blire Dressyrtävling där borta XD haha Aja säger bara FUUUN :)

Dock blire sova i en "bastu" i natt... Mitt rum blir den temperatur som det är ute... Äre kokhett ute, då kan ja lova det är kokhett i mitt rum! Och kan inte öppna fönstrerna för då går larmet?! Inte lika fun...

Back to the start

Red lite på Bella i morse sen longera ja Charlie, skötte sig hyfsat ändå! Sen har dagen spenderats i shorts och linne :) Solen har hittat tillbaka, nä men tydligen så var Maj den blåsigaste maj på 15 år?! Detta år verkar slå rekord i allt kan ja ju säga...

Men fått lite färg? kanske... tveksamt... Aja dom har lovat fint imorgon oxå så ska spendera nån timma i solen då oxå! :)

Vart åh gymmat i dag oxå, det var 1 vecka sedan så skönt vare! Att komma åh göra nått!

Back to the Fairytale

Efter lite hmm dålig morgon så vart det rida Storm & Bella. Bägge gick ganska lugnt dock, sen som vanligt hämta Philip. Sen kom Susanna hem och vi packade in hästar åh utrustning och barn och drog till Kieran & Michelle då, jätte härligt galopp bana!! Vi tog även lite skutt inne på fältet, jätte fin! :)
Sen frågade Sarah om ja ville sitta upp på Blossom. En jätte söööööööööt liten häst på 153 cm :)) Säger bara UNDERBAR!! :D Vill sååå ha med mig hem!! Ev är det ju till salu oxå...
Allt är typ precis vad jag vill ha, hon är kanske lite mera för fälttävlan, har inte dirket några jätte stora gångarter eller nå men väldigt trevlig!
Det ända är ju att de e ett sto och jag vet jag passar bättre med valacker men samtidig hon va så fin och trevlig och inte alls så stoig va ja märkte av denna stund så (aa)


RSS 2.0